Kirjaimellisesti nyt maistuu hurme suussa. Kumpainenkin alaviisaudenhammas nykäistiin tässä päivällä ja näin puudutuksen jo kaikottua alkaa reaaliteetti tuntua leukapielissä.

Eipä ollut kukaan puolituttu täti mielessä, kun operaatio alkoi. Koitin päättäväisesti muistella niitä Suomen pressoja, mutta kun puudutuspiikit tuntuivat tunkeutuvan epäinhimillisen syvälle, kaikui päässäni paniikinomaisesti vain: "Risto Ryti, Risto Ryti, Risto Ryti!" Kun turtuminen eteni ja pulssi rauhottui, tulivat mieleeni Rydin seuraksi Kyösti Kallio ja Lauri Kristian Relander. Vasenta viisuria operotaessa esiin marssivat "Sianpää" Svinhuvfud ja Marsalkka Mannerheim. Oikeanpuoleisen hampaan ikenen leikkelyä sivakoivat seuraamaan itse Kekkosen Urkki sekä se pyöreärillinen kymmenen markan setelin siilitukkainen mies, joka muistui Paasikiveksi. Koiviston Manu, Ahtisaaren Mara sekä Halosen Tare olivat tikkien ompelua ja loppusilauksia todistamassa. Tarkistuslaskennassa jäi puuttumaan yksi: se ensimmäinen eli K.J.Ståhlberg. Tuo alkupään järjestys ei mennyt ihan nappiin, mutta lupaan sen opetella vaikka siihen mennessä kun olen ensi kuussa taas hammaslääkärin penkillä. Lohkesi näjetsen tämänpäiväisessä operaatiossa pala viisurin naapurihampaasta, joka pitää tilkitä vielä.

Nyt veren maku vaihtui grillimakkaran aromiin. Loput perheestä päätti grillata tuossa pihalla makkaraa ja juuri ojennettiin miullekin kyrsää ikkunasta. Ei ole muuten mitenkään nautinnollista nikertää makkaraa pelkillä etuhampailla. Jätin tällä kertaa sinappia pyytämättä, ihan varmuuden vuoksi. Olut ainakin kirvelee ilkeästi repaleisemman ikenen puolella. Koitan pikkuruisia siemauksia ottaa pää kallellaan. Pitää kysyä, oisko naapureilla nenä-mahaletkua lainata.