Tänään tervehdin tutun näköistä rouvaa lähikaupassa. Enpä kuitenkaan muista yhtään mistä ollaan tuttuja vai ollaanko ollenkaan. Rouva kuitenkin tervehti takaisin sen oloisesti, että jostain yhteydestä taidetaan olla ainakin puolituttuja. Joskus tulee kiusallisia tilanteita, kun joku ihminen on niin kovin tutun oloinen, muttei kuollaakseenkaan muista missä on naamaan törmännyt. Siinä sitten pitää mukamas huomaamattomasti tuijottaa ja muistia pinnistellä ja arvoida tervehdinnän mahdollisuutta. Hölmöintä on, jos toinen iloisesti jo tervehtää ja kyselee kuulumisia. Koita siinä sitten keksiä jutunjuurta, jos et yhtään tiedä mistä yhteydestä toisen kanssa on ollut tekemisissä. "Sitä samaa, eipä kummempia kuulu", vaikka olisi viimeeksi tavatessa ollut lapseton sinkku ja asunut jossain ihan muualla. Idioottimaisintahan tässä on vieläkin peitellä omaa muistamattomuutta, vaikka ollan jo varttitunti juteltu. Ei se kuitenkaan ole niin helppoa aloittaa keskustelua: "No tervehdys, sinä tuttunaamainen henkilö, mutten tosiaankaan muista sinusta yhtään mitään. Kiva kuitenkin, että sinä muistat minun lemmikkieläimet ja sukulaiset ja vielä kyselet kaikkien kuulumiset." Sitä jää vaan hölmönä odottamaan, että tapahtuisi äkkinäinen muistinpalautuminen. Muisti palautuu kuitenkin vasta tuntien päästä, jos ollenkaan. On siinä sitten taas aamuyön tunneille pohtimista.

Vaikka miulle tuottaa joskus vaikeuksia yhdistää oikea henkilö oikeaan naamaan, niin nimimuistihan miulla on ihan kelvoton. Tänäänkin kävi meijän tokaluokkalaisen pikkuneidin tyttökaverit ovella, mutta eipä ollut Mimmi vielä kotona. Kysyivät, voisinko pyytää Mimmiä tulemaan heille, kun tulee kotiin. Oli pakko kysyä, että siis kenen luokse. Siihen tyttö vastaa, että "No meille" ja osoitti itteään sormella selvennykseksi. Piti vielä kerran nolona kysyä nimeä, niin selvisi asia lopullisesti. Naamat oli tytöillä ihan tutut, mutta ne nimet...

Huomenna miulla on viisaiden hampaiden poistoleikkaus. Voisinkin siinä pukilla monttu auki maatessain keskittää kaiken ajatusmaailmani vaikka tuon lähikaupan rouvan naaman ja asiayhteyden selvittämiseen. Jos menisi aika vaikka nopeemmin. Aika kuluu sujuvasti myös, jos koittaa muistella vaikka Suomen presidenttejä laittaa ne oikeaan järjestykseen.